Resipi Sambal hitam tomato 

Sambal kegemaran saya

Bahan-bahan: 

1)Blender ialah bawang besar+cili padi+ikan bilis 

2)Tomato 15-20 biji (hancurkan) 

3)Minyak masak

4)5 sudu besar lada boh

5)belacan sebesar ibu jari

6)Garam secukup rasa

7)1 Asam keping

Cara penyediaan:
1)panaskan minyak masak, masukkan lada boh, kacau sehingga sebati dengan minyak. 

2)Masukkan bahan blender dan belacan. Kacau sehingga sebati. 

3)Masukkan tomato yang telah dihancurkan. 

4)Masukkan garam dan asam keping. 

Semasa memasak pastikan api srntiasa kecil dan kacau bahan dengan kerap. 

Advertisements

Author: Cik Kosong

Seorang wanita yang ingin berkongsi kisah hidup sebagai pesakit major depressive disorder with borderline personality trait

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s